Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Tango Toilet - Δημόσια παράσταση στη βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος Notos Galleries



Tango Toilet - Δημόσια παράσταση στη βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος Notos Galleries



Τα 48α Δημήτρια, παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη, την ευρηματική χορογραφία του Αργεντινού Rodrigo Pardo «Tango Toilet», η οποία θα εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς θα πραγματοποιηθεί στη βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος «Notos Galleries» (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 31). 

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, ο Rodrigo Pardo και η Cristina Cortés, θα χορέψουν για το κοινό της πόλης, τον διασημότερο αργεντίνικο χορό, σε τέσσερις… πράξεις: στις  12:00, στις 13:00, στις 19:00 και στις 20:00. 
Θησαυρός της αργεντίνικης κουλτούρας, σύμβολο σαγήνης, αποπλάνησης και ερωτισμού, αλλά και Παγκόσμια Κληρονομιά, σύμφωνα με την Unesco. 
Με οδηγό το χιούμορ, την κομψότητα και την υψηλή αισθητική, η παράσταση Tango Toilet, συνήθως, παρουσιάζεται σε χώρους που δυναμιτίζουν την ηδονοβλεπτική αίσθηση. Ο αργεντινός χορογράφος, performer και δημιουργός βίντεο, Rodrigo Pardo, επιμένει πως το Tango μπορεί να είναι κλασικό, παραμένει όμως ανοιχτό στην πρόκληση, το χιούμορ και την ανατροπή.

Rodrigo Pardo.

Γεννήθηκε το 1971 στην Αργεντινή. Σπούδασε υποκριτική και εργάστηκε ως καλλιτέχνης του δρόμου, στην Αργεντινή και αργότερα στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια σπουδάζει χορό, στην Taller de Danza Contemporánea del TGSM του Buenos Aires. Συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς χορογράφους της πατρίδας του: Oscar Aráiz, Ana María Stekelman and Gustavo Lesgart. Η δουλειά του είναι πολυμορφική. Ειδικεύεται σε site - specific έργα, αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές και μέσα. Σήμερα, ζει και δημιουργεί στις Βρυξέλλες.



Tango Toilet 
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Rodrigo Pardo
Χορογραφία: Rodrigo Pardo, Cristina Cortés
Ερμηνεύουν: Cristina Cortés, Rodrigo Pardo
Μουσική: «Tanguera» by Mariano Mores


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου